Doftande Trädliljor, 2 varianter

Pris:
35 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Trädlilja "Friso" är har lysande fuchsiablommor med röda kärn i juli och augusti. Ändarna på kronbladen smälter till vitt. Blommorna är trumpetformade och enorma och är härligt doftande.  Friso är en Orienpet-hybrid, en korsning mellan en orientalisk lilja och en trompetlilja som kombinerar de höga, starka stjälkar från trompetterna med orientalernas doft och form. 

- Växthöjd 100 - 150 cm  
- Färg: karminrosa / vit
- Placera gärna i solig läge

Trädlilja "Gracia" har en mjuk rosa färg och trompetformade doftande blommor visar uppåt. Gracia är en Orienpet-hybrid, en korsning mellan en orientalisk lilja och en trompetlilja som kombinerar de höga, starka stjälkar från trompetterna med orientalernas doft och form. 

- Växthöjd 100 - 150 cm  
- Färg: ljus rosa
- Placera gärna i solig läge

Trädliljor älskar full sol, men kommer att klara sig bra i delvis skugga. De tolererar varma sommardagar, så länge lökarna är tillräckligt djupa för att förbli svala. Lägre växter som omger liljorna hjälper till att skydda sina rötter från att torka ut. Dessa hybrider har en ökad förmåga att motstå sena vårfrostar, varma sommardagar och tidiga frostdagar. Den oöverträffade nåden och skönheten i denna liljor gör den till ett härligt komplement till trädgården.