Tulpanresa till Holland med Carolina Visser

loading...

BUSS: En fantastisk resa för att lära sig mycket om allt runt tulpaner i Holland. Carolina Visser kommer från en tulpanlök odlings familj i Holland och vill gärna visa många aspekter runt tulpanodling i Holland och naturligtvis titta på blommande tulpanåkrar. Själv odlar hon tulpanlökar i Norrland, Nordligaste tulpanlökodlingen i världen. Detta öppnar dörren i Holland som man annars har det svårt att besöka eller få mer specifik information om tulpaner och tulpanhandel.
Tillsammans med en Holländsk busschaufför  lär man också känna till den Holländska mat kultur...

Dagsprogram
Dag 1: (lördag 11 april) Vi åker tidigt från Sollefteå trakten och stannar vid Rasta Tönnebro Värdshus för frukost. I Örebro stannar vi för kaffe och smörgås innan vi anländer till Göteborg för att kl. 18.45 vara ombord på Stena Lines färja. Vi äter gemensam middag ombord. Vi kan sedan roa oss med dans eller shopping innan vi drar oss tillbaka till våra hytter.

Dag 2: Vi får en stadig frukost på båten innan vi anländer till Tyskland. Vi kör Autobahn förbi Hamburg och genom Elbetunneln, tar motorvägen förbi Bremen till Wildeshausen och svänger sedan av på mindre vägar mot Holland. Norrland Tulpaner bjuder på lunch från bussen.  Via Zuiderzeevallen kommer vi till Spaarnwoude, där vårt hotell ligger. Här ska vi bo i fyra nätter.
Carolina ger förslag på var ni kan njuta av middag, vill ni ta det lugnt på hotellet eller testa en Holländsk variant utanför.

Dag 3: Frukost. Idag ska vi besöka "Museum de Zwarte tulp" in Lisse, där vi ser och hör mer om tulpanhistorien i Holland samt den välkända blomsterparken Keukenhof. Lunch kan ni välja i parken själv. Efter en makalös resa genom de oändliga blomsterfälten återvänder vi till hotellet eller Carolina har ett förslag var ni kan njuta av er middag.

Dag 4: Efter frukost åker vi till Limmen till Hubertus bulborum som frivilliga odlar fram gamla tulpansorter, även från 16hundra talet! Lunch av njuter vi nära Nordsjön, välja från olika Holländska "snacks". Vi åker sedan till Sint Maartensbrug för att besöka en biologisk tulpanlök odlare, som inte använder kemikalier, unikt i Holland och jätte intressant! Från deras biologiska tulpaner och tulpanlökar har de framställt en kulinarisk bok med recept. Här få vi ett smakprov tillsammans,Och prova Tulpanwodka,en wodka gjort av deras tulpanlökar. Efter en mysig stund återvänder vi till hotellet eller Carolina har ett förslag var ni kan av njuta er middag.
 
Dag 5: När vi ätit frukost lämnar vi vårt hotell och åker till Hobaho i Lisse, där vi få en tur i företag med presentation om förädla nya tulpansorter och hur tulpanhandel har växt genom åren i Holland. I Lisse ska vi njuta av Holländska pannkakor, ni kan välja från många olika sorter! Färden går vidare till Voorhout var vi träffar 2 entusiastiska tulpan företagare som berättar deras historia och titta i deras tulpanland. Där efter kör vi till Scheveningen, Där vi njuter av en fin middag över Nordsjön. Middag är med i priset. Kanske en vandring vid stranden innan vi åker tillbaka till hotellet.
 
Dag 6: Efter sista natten i Spaarnwoude åker vi och ser den största blomster auktionen i världen i Aalsmeer där vi ska vara på plats kl 7:00. Vi tar med frukostpaket från hotellet. Efter en enormt intryck hur många blommor från Holland som blir sålda och transporterad över hela världen åker vi till en historisk trädgård, där vi också deltar själva i en auktion i en gammal auktionsbyggnad. Sedan fortsätter vi via andra dammen genom IJsselmeer till Noordoostpolder. Här var Carolina's morfar och farfar pionjärer efter andra världskriget med tulpanlök odling i lerjord. Noordoostpolder är torlagtt just före kriget och landet ligger ca 7 meter under havsytan. Via troligtvis olika blommande tulpanåker kommer vi till Emmeloord, där vårt hotell ligger. Här ska vi bo i två nätter.
Carolina ger ett förslag var ni kan njuta av er middag. Troligtvis kommer Carolina's föräldrar på besök i hotellet om ni vill veta mer hur de har upplevt deras ungdom i tulpanlandet...
 
Dag 7: När vi ätit frukost lämnar vi vårt hotell och åker till Luttelgeest, byn där Carolina är född. Här besöker vi en Orkidé center, ett blomsterparadis med många orkidéer. Här ska vi njuta av en fin lunch under blomsterhimmel som är inkluderat i priset. Efter lunch åker vi med en guide "genom" Noordoostpolder med deras historia, njuta av de största tulpanfälten i Holland och avsluta med kaffe och tårta (inkl.) Och där ska vi få uppleva öppningen av tulpanfestivalen i Noordoostpolder med musik och dans, där ni också kan njuta middag. Här njuta vi av Holländska atmosfären i tulpanlandet tills sena på kvällen...

Dag 8: Efter frukost kör vi mot den tyska gränsen, stoppa för lunch  och kommer fram till Kiel. Här kan vi shoppa på Citti Park innan vi går ombord på Stena Lines båt som ska ta oss hem till Sverige. Middag äter vi ombord och kan sedan roa oss eller låta oss vaggas till sömns.

Dag 9: Innan båten lägger till i Göteborgs hamn har vi ätit frukost. Därefter har vi bara den sista biten kvar. Vi gör raster för kaffe och lunch och äter 2 rätter middag på Rasta Tönnebro på hemresan (inkl.)
 
Med reservation för ändringar.

Bra att veta om din resa
Norrland Tulpaner organiserar denna resa tillsammans med Reseföretag Byberg&Nordin och så gäller samma regler som de har för sina kunder som valt en resa ur deras reseprogram. Avvikande möjligheter/regler finns i texten mellan (...)!!


Från Byberg & Nordins webbsida:
Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. (Ni kan också boka via webbutiken på Norrlandtulpaner.se) Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –
Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor.
(Norrland Tulpaner vill ger er mer frihet i valet av lunch och middag, för att prova på Holländsk matkultur. Därför är en lunch och en middag med i priset, ser dagsprogram.) Om det är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. Minimiantal för resorna är 20 personer. (Norrland Tulpaner räknar med  40 personer på resan)

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.
 

Pris fr.:
14 750:-
Dagar: 9

Inkl: Buss o båtresor. Del i dubbelrum och insideshytt. Frukost alla resdagar, lunch och middag, se program. Carolina guidar hela turen på svenska. Entréer och utflykter enligt program.
OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!

HOTEL

4 nätter:
Fletcher hotel Spaarnwoude
www.fletcherhotelspaarnwoude.nl/
2 nätter:
Van der Valk Hotel Emmeloord
www.hotelemmeloord.nl/
 

Avresa och pris

Bussen avgår från Sollefteå till Göteborg via flera hållplatser, som kommer inom kort. När ni bokar efter Tönnebro är det ett reducerat pris.